כולנו מזיעים וטוב שכך. אנחנו משחררים רעלים דרך הזיעה, מסייעים לגוף להתנקות ובעיקר, מקררים אותו באמצעות הזיעה. הזיעה חשובה לבריאותו של האדם גם אם היא לא נעימה ונוחה, אבל יש מקרים בהם היא מוגזמת. מעבר למה שהיא אמורה להיות. קוראים לתופעה הזו "הזעת יתר" והיא מנת חלקם של לא מעט אנשים. אז מהי הזעת יתר וממה היא נגרמת? מה אפשר לעשות כשיש אותה?
הגורמים להזעת יתר
הזעת יתר היא תופעה לא נעימה, על זה יסכימו כל מי שסובל ממנה. אבל ממה היא נגרמת? יש כמה סברות ברפואה. הראשונה והפופולארית ביותר בקרב אנשי המקצוע, הוא שיש שיבוש של המסרים שעוברים מהמוח לבלוטות הרלוונטיות. יש בגוף מערכת פרא סימפתטית שאחראית על הפעולות הרצוניות (כמו הנעת היד כדי להרים משהו וכדומה) ויש את המערכת הסימפתטית שאחראית על הפעולות הלא רצויות (הנשימה, פעילות הלב וכדומה) והיא אחראית בין השאר גם על הפעלת בלוטות הזיעה כשצריך לקרר את הגוף. אך כשהיא משתבשת כך טועני המומחים, כשהמוח שולח דרישה לפעולה מהבלוטות הללו גם כשלא צריך, זו הזעת יתר.
הגורם השני הוא הגורם התורשתי. 25% מהאנשים שסובלים מהזעת יתר מדווחים על כך שיש מישהו ממשפחתם שסובל גם הוא. מעבר לכך יש סיבות נוספות להזעת יתר כמו גמילה מסמים או אלכוהול, פעילות יתר של בלטות התריס, סטרס, גיל המעבר אצל נשים וסיבות נוספות.
יש מה לעשות עם זה...
אז מתי צריך לפנות לטיפול בהזעת יתר? כשמרגישים שזה בלתי נסבל, כשמרגישים שאי אפשר וזה מפריע למהלך החיים התקין. אבל יש טיפולים להזעת יתר ולא צריך להתייאש מהבעיה ולא לצאת מהבית בגללה, טיפולים שיכולים לעשות פלאים. אחד מהם לדוגמא הוא טיפול הזרקת הבוטוקס, כן ההוא שאמור לנפח את השפתיים אבל מסתבר שלא רק. הבוטוקס מנתק את הקשר בין המוח לבלוטות הזיעה ככה שאין הפרשה של זיעה באזור הבעייתי. זה יכול להיות בית השחי, כפות הרגליים וכדומה. יש בהחלט מה לעשות עם הבעיה ואין סיבה לקבל אותה כגזירת גורל.